dimarts, 10 d’abril del 2012

EL PLE DEL 29 DE MARÇ


El passat 29 de març va tenir lloc el ple ordinari. En ell es va poder aprovar amb els vots a favor d’UMdC, ICV, PSC i ERC i l’abstenció d’ARA Reagrupament, PP, PVA i CIU, un PLA D’AJUST impulsat pel govern central per tal que els ajuntaments de l’Estat puguin fer front als seus deutes.
És un pla d’ajust a 10 anys vista, amb el qual s’ha hagut de treballar amb un marge de 15 dies per poder adherir-s’hi, dons el govern central es va posar en contacte amb els consistoris per tirar-ho endavant el passat 15 de març. Durant aquests dies s’ha treballat en la recerca de factures pendents susceptibles de ser incloses en el pla d’ajust.
Algunes d’aquestes factures a mode d’exemple, pertanyen a litigis de l’any 1985, perduts i que el jutjat ara ha instat l’Ajuntament per liquidar. La majoria, però, pertanyen al darrer trimestre del 2011.
D’ençà que l’actual equip de govern va iniciar el seu mandat, amb prou feines ha pogut anar pagant les nòmines dels treballadors. A més dels deutes acumulats els darrers anys, ha hagut de fer front a l’impagament actual de més de 300.000 euros en subvencions per part de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal.
Durant el ple va haver certa controvèrsia a la legitimitat o no de pagament d’una factura que resta pendent de pagament per la confecció del mural de la Plaça de la Masia de Can Turu. Encara que a les comissions informatives l’oposició va ser informada pertinentment de la validesa d’aquesta, CIU i PVA insisteixen que és una factura pagada per feines fetes i mal portades a terme. Això no és correcte: l’empesa proveïdora va realitzar una part del mural que va cobrar al seu dia. Així mateix va realitzar una altre part del mural que encara no ha cobrat, i la factura que CIU i PVA recorden com a improcedent, pertany a una feina de reparació per una feina mal feta que ja va ser rebutjada en el seu moment.
Gràcies a aquest pla d’ajust l’Ajuntament podrà fer front al pagament de factures pendents per import d’un milió d’euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada